KMIX.se

KARAOKE.SE - Allt du behöver för karaoke > Du & Jag Startpaket Vård & Omsorg | Logga in


 


Alla priser inklusive frakt!

EVENTS4U & Karaokefabriken AB
Enighetsvägen 1
168 65 Bromma
SWEDEN
tel. 08-36 96 36
e-mail: lager@karaoke.se


Klarna
Faktura / Klarna


Bankgiro eller Plusgiro


Visa eller Master


Faktureringsavgift
Stat / Skola / Kommun

Du & Jag Startpaket Vård & Omsorg

Du & Jag koncept för vård och omsorg

Dialog genom sång, bild och ord

Att använda sig av sång, musik, bild och rörelse i mötet med andra människor är som att ösa ur en oändlig källa till kommunikation. Under åren har jag fått ta del av de djupaste sorger, starkaste glädjeämnen och vackraste "längtor". All den inspiration och glädje som jag fått uppleva i mina möten med andra, vill jag nu gärna dela med mig av. DU & JAG är till för alla som känner sig i behov av ett enkelt men handfast och roligt redskap i hur man kan kommunicera med sång, musik och bild, ett verktyg för att få till ett möte med humor, glädje och respekt.

DU & JAG är framtagen i samarbete med Ingrid E Michaelsen, känd och erfaren musik- och bildterapeut.Startpaketet innhåller:

Handbok - för den som leder

Handboken är tänkt för personal och anhöriga till personer med olika funktionsnedsättningar. Varje uppslag i handboken innehåller en tydlig handmålad ”sångbild” som anknyter till sångens innehåll samt en ”steg-för-steg illustration”, som enkelt visar på hur man själv kan skapa bilder liknande dem som finns i materialet.

Sånghäften - för den som deltar
Fem sånghäften medföljer i startpaketet. Häftet innehåller endast sångtexter i varierande textstorlek. Sångtexten är dessutom tryckt på gult papper med svart text  för att maximera läsbarheten. Fler sånghäften beställs i fempack.

Två musik-CD - För alla
Sångurvalet är blandat och har stor bredd för att få variation. Musiken är smakfullt inspelad med levande instrument och en kvinnlig solist. Den ena skivan innehåller både sång och musik. Den andra skivan är instrumental och inbjuder därför till aktivt deltagande eller att användas som bakgrundsmusik.

Alla som befinner sig i rummet inspireras efter sina förutsättningar eftersom sången och musiken hörs och bilden växer fram under dialog med någon eller flera:

Den som inte hör- ser vad som skapas.
Den som inte ser- hör vad som skapas
Den som inte minns - stimuleras och minnen väcks.

Sången och orden kommer…färger, linjer, blir igenkännande bilder.

OBS! Aktiviteten slutar inte här. Då musiken klingat ut finns bilden kvar! Bilden erinrar om vad vi nyss gjorde eller vad som skapades tidigare. “Sångbilden” ger samtalsämne för besökande eller personal, eftersom sångstrofer och namn på dem som målat, önskat något speciellt, finns textat i bilden. Det skapar ett positivt kretslopp med minnesstimulering - en känsla av sammanhang (kasam), t.ex. ”Jag är någon. Jag önskade en katt i fönstret som Ingrid sedan ritade”. “Jag ville se en röd ros i en vas”. ”Jag kunde måla gardinerna med bred pensel och plötsligt kom det fram ett mönster!” “Vi var med och byggde fönsterramen” sa gubbarna.

 

Pris: 1595.00 :-
Beredare: DU & JAG
Produktkod: D&JSTART

 

 Varukorg

EVENTS4U & Karaokefabriken AB, Enighetsvägen 1, 168 65 Bromma, SWEDEN
tel. 08-36 96 36, e-mail: lager@karaoke.se
Site design by: Riku Turunen-Rantinoja (riku@karaoke.fi)